Chatbot Trijntje geeft vanaf deze week reisadvies bij gebruik van het openbaar vervoer. Via Twitter, Hyves, iGoogle en Windows Live Messenger is deze nieuwe dienst te raadplegen. Naast het populaire 9292ov.nl, is het nu ook mogelijk om reisinformatie op te vragen via een chatbot. Deze voeg je toe aan je iGoogle-pagina, MSN-chatlijst, Hyves of volg […]


Chatbot Trijntje geeft vanaf deze week reisadvies bij gebruik van het openbaar vervoer. Via Twitter, Hyves, iGoogle en Windows Live Messenger is deze nieuwe dienst te raadplegen.

Naast het populaire 9292ov.nl, is het nu ook mogelijk om reisinformatie op te vragen via een chatbot. Deze voeg je toe aan je iGoogle-pagina, MSN-chatlijst, Hyves of volg je via Twitter. Aan Trijntje laat je weten waar en wanneer je wilt reizen. Vervolgens geeft ze een advies. Zij helpt ook bij vragen over andere diensten van het openbaar vervoer, zoals de ov-chipkaart.

Het landelijke reisinformatienummer kiest voor deze aanpak omdat tachtig procent van zijn bezoekers gebruikmaakt van sociale media.