3D-printer van HP vanaf mei te koop

Stratasys, het bedrijf dat een 3D-printer produceert voor HP, heeft de eerste modellen van de Designjet 3D afgewerkt. Vanaf mei zijn ze in Europa verkrijgbaar.

De Designjet 3D maakt van driedimensionale tekeningen een tastbaar prototype met gesmolten plastic dat zich laag per laag vormt. Het standaardmodel is nogal beperkt in kleuren, maar de kleureneditie daarentegen kan één kleur in acht verschillende nuances printen.

Ongeacht het model is dit apparaat vooral bedoeld als instapper voor de bedrijven, onderwijsinstellingen en nieuwsgierige individuen die willen experimenteren met driedimensionaal printen. Deze volgens HP gebruiksvriendelijke printer kan namelijk heel wat tijd en geld besparen bij de ontwikkeling van een product.

[related_article id=”152275″]

Kwaliteit
Wel is de Designjet behoorlijk prijzig. Denk aan zo’n 13.000 euro. Voor veel geïnteresseerden is dat wellicht een onhaalbare kaart.

Toch is dit gereedschap een van de goedkopere modellen in vergelijking met de concurrentie. Of het echter echt een verschil zal maken, is afhankelijk van de kwaliteit.

En hoe het met die kwaliteit precies zit, weten we pas over een paar weken, wanneer de eerste gebruikers in Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland het apparaat hebben getest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business