Nog geen micro-simkaarten bij Belgische operatoren

De Belgische gsm-operatoren bieden vandaag nog geen micro-simkaarten aan. Dat is logisch, want er zijn nog geen toestellen voor op de markt. Maar zodra de iPad of de nieuwe iPhone hier verschijnt, zullen de operatoren klaarstaan.

Micro-sim is de opvolger van de mini-simkaart die vandaag in alle gsm-toestellen zit. Het enige verschil is de grootte. Waar een gewone simkaart (mini-sim) 15 bij 25 millimeter meet, is een micro-sim slechts 12 bij 15 millimeter groot.

Even rondbellen bij de drie operatoren leert ons dat niemand echt warmloopt voor het nieuwe formaat. Maar als er toestellen voor op de markt komen, kan dat snel veranderen.

“Vandaag verdelen wij die simkaart nog niet, omdat er nog geen toestellen voor zijn”, zegt Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar. “Zodra er toestellen zijn, zullen we die kaarten aanbieden.”

Bij Belgacom horen we een soortgelijke uitleg. Het Proximusnetwerk is compatibel met de kaarten, en zodra klanten een micro-sim nodig hebben, zal deze beschikbaar zijn. Base laat weten dat het de micro-sim binnen enkele weken aan zijn klanten gaat aanbieden.

iPad en iPhone
Geheel ongelijk kunnen we de operatoren niet geven. Officieel is er enkel van de iPad bekend dat deze micro-sim zal gebruiken, al zijn er sterke geruchten dat ook de nieuwe iPhone dit formaat ondersteunt. Maar andere telefoonmakers hebben nog niet aangegeven dat ze een overstap van plan zijn.

Hoogstwaarschijnlijk zal de kaart vooral opduiken in alternatieve mobiele internettoestellen, zoals tablets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business