Nieuws

Disk Space Fan 1.4.4.1

Het is bijna een wetmatigheid: vroeg of laat slibt je schijf dicht, ongeacht de capaciteit. Wil je snel de grootste schijfsnoepers lokaliseren, dan komt Disk Space Fan handig van pas.

Vrijwel onmiddellijk na het opstarten brengt dit programma je schijfruimte in beeld. In het linkerpaneel staan de namen van de mappen en bestanden die de meeste ruimte in beslag nemen opgesomd. Je verneemt ook hoeveel dat precies is. Elk item krijgt bovendien een eigen kleurcode mee: die zie je dan terug in de grafische weergave in het rechterpaneel.

Beweeg je met de muis over zo’n grafisch segment, dan lees je meteen af welke map of welk bestand voor die schijfruimte verantwoordelijk is. Je ziet bijvoorbeeld ook hoeveel bestanden en submappen een map bevat en hoeveel schijfruimte die in totaal in beslag neemt.

[download_file]

Handig is ook dat je een item in het linkerpaneel of een segment in het rechterpaneel kunt aanklikken: de tool zoomt dan verder in op het geselecteerde item en de informatie in beide panelen past zich meteen aan. Via pijltjes bovenaan kun je trouwens snel hoger of dieper in de bestandshiërarchie gaan.

Klik je een item of segment met de rechtermuisknop aan, dan verschijnt een contextmenu van waaruit je onder meer de onderliggende map of het bestand kunt openen of verwijderen, of de eigenschappen kunt opvragen.

Disk Space Fan verlost je schijf dus niet zelf van overtolligheden, maar kan je wel bijstaan om snel de meest inhalige rommel te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business