McAfee gaat ook Benelux vergoeden

Beveiliger McAfee laat weten ook klanten in de Benelux te zullen vergoeden voor de schade die zijn laatste update heeft aangericht. Op de Amerikaanse blog van het bedrijf stond dat al in het Engels te lezen. Maar nu bevestigt het bedrijf dat dezelfde maatregelen ook hier van toepassing zijn.

Vorige week bracht McAfee een update uit die bij Windows XP-gebruikers het cruciale onderdeel svchost.exe onder vuur nam. Daardoor crashten wereldwijd massaal veel pc’s en moest er vaak een computerexpert bijgeroepen worden om de boel weer op gang te krijgen.

Aangezien niet iedereen een technisch aangelegde broer of neef in zijn omgeving heeft, kostte dat in sommige gevallen aardig wat geld. Bij bedrijven was de schade nog aanzienlijker. Sommige ondernemingen hadden plots meer dan duizend defecte pc’s die één voor één gerepareerd moesten worden.

[related_article id=”160534″]

“Redelijke vergoeding”
Maar nu laat McAfee weten dat het thuisgebruikers die door de update kosten hebben moeten maken zal terugbetalen. Een maximumbedrag wil McAfee niet vermelden, maar het spreekt van een “redelijke vergoeding” die de kosten van een technische ondersteuningsdienst zou kunnen dekken.

McAfee bevestigt aan de redactie van ZDNet dat dezelfde voorwaarden ook in België en Nederland gelden. Het raadt mensen die nog altijd problemen ervaren aan naar hun website te surfen voor een automatische reparatietool.

Wie door de update niet meer op het internet kan, kan een cd aanvragen met daarop de desbetreffende reparatiesoftware. Die cd wordt per exprespost verzonden.

Compensatie voor bedrijven
In het Engelstalige blogartikel werd echter geen woord gerept over een eventuele compensatie voor bedrijven. Nu laat McAfee weten dat het ook daarvoor maatregelen zal treffen. Die maatregelen zouden geen geldelijke vergoeding omvatten.

Waar bedrijven wel op mogen rekenen, is een pakket van diensten en producten uit dank voor hun blijvend vertrouwen. Daaronder valt bijvoorbeeld een jaarabonnement op McAfees veiligheidscontroleprogramma. Dat evalueert en adviseert bedrijven over digitale veiligheid.

Gratis abonnementsverlenging
Ook thuisgebruikers die door de update problemen hadden, krijgen een extra compensatie. Wie na het debacle nog met McAfee wil verdergaan, kan op een gratis abonnementsverlenging van twee jaar rekenen.

Je kunt de klantendienst van McAfee telefonisch bereiken op het nummer 020 5040586 (van maandag tot vrijdag, tussen 9.00 en 18.00 uur).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business