Nieuws

Live Messenger omarmt Facebook

Microsoftbaas Steve Ballmer heeft al een tipje van de sluier gelicht over de nieuwe chatsoftware Live Messenger. De nieuwe versie wordt een beetje socialer.

De toekomstige Live Messenger krijgt een hoop nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen conversaties in tabbladen gerangschikt worden en er komen videochats in HD-kwaliteit. Gebruikers kunnen websites en zoekresultaten van Bing delen en andere soorten media uitwisselen. Ze kunnen ook updates van sociale netwerken raadplegen.

Microsoft test de nieuwe toepassing op dit ogenblik nog intern. De buitenwereld zal nog even moeten wachten tot er in een van de komende maanden een bètaversie wordt vrijgegeven.

[related_article id=”161452″]

Sociaal met Facebook
De nieuwe messenger is een poging van Microsoft om een rol van belang te spelen als sociaal netwerk. Nu de populariteit van netwerken als Facebook en Twitter stijgt, wil Microsoft niet met lege handen achterblijven.

De softwarereus gaat ook betere banden met Facebook smeden. Zo zal messenger ook de chatfunctie van Facebook ondersteunen. Al je vrienden van Facebook zul je dus ook kunnen spreken via Live Messenger.

De integratie met Facebook gaat verder: gebruikers kunnen berichten sturen naar Facebookvrienden en ze kunnen hun status updaten. Er komen drie privacyniveaus om te bepalen welke vrienden wat kunnen zien. Standaard staat het strengste niveau ingeschakeld.

Microsoft heeft ook al bevestigd dat er een versie van Live Messenger voor de iPhone aankomt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business