Van de 406 miljard internationale belminuten in 2009 werden er 54 miljard verbruikt via Skype. Dat is goed voor een aandeel van 13 procent. Buitenlandse belkosten kunnen hoog oplopen. Dit kun je vermijden door Skype te gebruiken. Dat is goedkoop of gratis bellen via een internetverbinding op je computer of smartphone. Uit een onderzoek van TeleGeography […]


Van de 406 miljard internationale belminuten in 2009 werden er 54 miljard verbruikt via Skype. Dat is goed voor een aandeel van 13 procent.

Buitenlandse belkosten kunnen hoog oplopen. Dit kun je vermijden door Skype te gebruiken. Dat is goedkoop of gratis bellen via een internetverbinding op je computer of smartphone. Uit een onderzoek van TeleGeography Research blijkt dat steeds meer bellers deze dienst aanwenden voor hun internationale telefoongesprekken.

In 2009 tekende Skype met 54 miljard belminuten voor een aandeel van 13 procent. Een jaar eerder was dit nog maar 8 procent. 


De recente cijfers klinken misschien mager, maar toch is Skype hiermee de grootste internationale provider. Dat zijn marktaandeel in de toekomst nog groter wordt, is heel waarschijnlijk. Mobiele applicaties maken de dienst namelijk nog toegankelijker.