De Zweedse online muziekdienst Spotify is vanaf 18 mei beschikbaar in Nederland. Dit meldt de regiomanager Tobias Edström tegenover de VPRO. “Nederland is een goede markt voor ons, met een hoge internetpenetratie en veel echte muziekliefhebbers. We zijn erg enthousiast om hier te starten”, zegt Edström. Downloaden kan niet bij Spotify. Muziek streamen is wel mogelijk, […]

Advertentie

De Zweedse online muziekdienst Spotify is vanaf 18 mei beschikbaar in Nederland. Dit meldt de regiomanager Tobias Edström tegenover de VPRO.

“Nederland is een goede markt voor ons, met een hoge internetpenetratie en veel echte muziekliefhebbers. We zijn erg enthousiast om hier te starten”, zegt Edström.

Downloaden kan niet bij Spotify. Muziek streamen is wel mogelijk, ook via een smartphone. Dit kan gratis of tegen betaling. In dat laatste geval krijgen abonnees geen reclameboodschappen te horen tussen de liedjes en is de audiokwaliteit beter.

Alle grote platenlabels
De keuze is zeer ruim. De catalogi van de vier grote platenlabels Sony, EMI, Warner en Universal en die van een aantal onafhankelijke labels zijn toegankelijk.

In Spanje, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Finland was de dienst al beschikbaar. In andere landen niet, omdat deze daar in strijd is met de auteursrechten.

Nederland is het zevende land waar Spotify actief zal zijn. Een maandabonnement zal zo’n 11,50 euro kosten.