Nieuws

Vooral vrouwen downloaden met telefoon

Twee keer zoveel vrouwen als mannen downloaden liedjes en wallpapers met hun gsm. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse downloaddienst Myxer.

Van alle bezoekers die bij Myxer games, ringtones en achtergronden afhalen, is 67 procent van het vrouwelijk geslacht. En de ongelijkheid gaat nog groeien, want van de nieuwe gebruikers bij Myxer is 59 procent vrouwelijk.

Uit de cijfers van de maand april blijkt ook dat elke vrouw afzonderlijk meer downloads afrondt dan de gemiddelde man. Adam haalt gemiddeld 7,5 downloads binnen, Eva klokt af op 9.

iPhone minder geliefd bij vrouwen
Er zijn ook opvallende verschillen in de voorkeur voor een telefoon. Zo is de iPhone lichtjes minder populair bij vrouwen en is de Android aanzienlijk minder geliefd.

[related_article id=”161563″]

De vrouwentelefoon bij uitstek blijkt de BlackBerry te zijn. Ongeveer de helft (49 procent) van de vrouwen die downloaden bij Myxer gebruikt een BlackBerry. Bij de mannen is dat maar 43 procent.

Kanttekeningen
Myxer is een gratis downloaddienst voor mobiele telefoons. Gebruikers betalen alleen de kosten van de telecomverbinding, ze betalen niet voor het gebruik van de site. Het is ook mogelijk om de site te gebruiken zonder je aan te melden. Over het geslacht van niet aangemelde bezoekers is niets bekend.

En er zijn nog andere kanttekeningen bij het onderzoek. Van de 34 miljoen gebruikers hebben er 18 miljoen hun geslacht opgegeven in hun profiel. Dat betekent dat er nog een serieuze vertekening kan zijn als de andere 16 miljoen meegerekend worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business