Skype overweegt advertenties

De baas van Skype, Josh Silverman, zegt dat zijn bedrijf er serieus over nadenkt om advertenties toe te voegen aan de online beldienst.

Dat meldt Silverman tegenover de Britse krant The Telegraph. “De uitdaging is om het juist aan te pakken, aangezien de manier waarop mensen Skype gebruiken zeer persoonlijk is”, zegt hij. “Maar we denken dat onze gebruikers advertenties wel verwachten, zodat de dienst gratis blijft. Dit zal smaakvol gebeuren.”

Maandabonnement
Nu worden er nog geen advertenties van derden weergegeven. Geld verdienen doet Skype door credits te verkopen om naar vaste of mobiele lijnen te bellen.

Vorige week meldde het bedrijf dat het eveneens een maandelijks abonnement gaat aanbieden waarmee je tegen de goedkoopste tarieven naar meer dan 170 landen telefoneert. Per minuut is deze optie zelfs zestig procent goedkoper dan bellen met credits.

Videobellen
Daarnaast lanceert Skype deze week een bètaplatform dat videobellen met vijf (groepen) mensen tegelijkertijd mogelijk maakt. De eerste drie maanden zijn gratis. Daarna zal de gebruiker waarschijnlijk maandelijks een vergoeding moeten betalen. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business