Nieuws

Geheugenfabrikant stort zich op platte leds

De Amerikaanse geheugenmaker Rambus gaat zich toeleggen op de productie van platte leds: lichtgevende tl-lampvervangers.

De platte leds zijn iets meer dan een centimeter dik. Rambus gaat prototypes van twee formaten maken: een vierkante van zestig bij zestig centimeter en een langwerpige van zeven centimeter bij een meter.

Het grote geheim achter Rambus’ nieuwe technologie is niet de lichtbron zelf, het is de manier waarop het licht van de leds naar buiten geleid wordt. Het paneel heeft rondom een rij ledlampjes. Een plastic plaat leidt dan het licht, zodat het egaal van het paneel schijnt.

[related_article id=”152275″]

Plafond of scherm
De Rambuslampen kunnen dienen als vervanger van tl-licht op kantoor. Een andere toepassing is in beeldschermen. Het achtergrondlicht, wat maakt dat je scherm licht uitstraalt, kan ook vervangen worden door een ledpaneel.

Het zal nog zo’n twee jaren duren voor de led-technologie de plaats kan innemen van tl-buizen volgens Rambus. De kosten voor ledverlichting zijn immers anders verdeeld. De aankoop is duurder, maar het stroomverbruik kost minder en leds gaan langer mee.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business