Verkiezingscampagne sponsoren via Hyves

Via Hyves.nl/verkiezingen is het mogelijk om geld te doneren aan politici. Dit saldo gaat naar de partijkas waarmee de campagne deels gefinancierd wordt.

De site is sinds dinsdagavond in de lucht. Jan-Peter Balkendende en Emile Roemer waren er als de kippen bij om zich aan te melden voor donaties. Het is de eerste keer dat financieel bijdragen aan een verkiezingscampagne via de netwerksite mogelijk is. Betalen kan met de online betaalmethode Hyves Afrekenen.

Op de site verschijnen eveneens korte berichten van onder anderen Geert Wilders en Femke Halsema over waar ze zijn en wat ze doen. Een beeld vormen over de populariteit van de politici kan aan de hand van het aantal vrienden dat ze hebben.

Hier is Balkenende met zo’n 200.000 vrienden de absolute nummer één. Daarna volgen Wilders (ruim 86.000 vrienden) en Verdonk (60.000 vrienden). De Partij voor de Dieren is de populairste partij met bijna zevenduizend leden. Opmerkelijk als je bedenkt dat bij de PvdA-Hyves slechts de helft aangesloten is.

Verder staan er ook nog video’s en peilingen op de verkiezingssite. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business