4chan krijgt opvolger

De oprichter van het beruchte internetforum 4chan gaat een nieuwe site opstarten. Opmerkelijk is dat de bèta van de nieuwe site een registratie vereist. Dit in tegenstelling tot 4chan zelf, dat teert op zijn anonimiteit.

Oprichter Christopher Poole, beter bekend als Moot, slaagde er volgens Techcrunch in om 625.000 dollar aan investeringen te verzamelen voor de oprichting van Canvas Networks. Volgens bronnen van CNet heeft Poole de domeinnaam Canv.as gekocht.

Het voornaamste verschil met 4chan is dat de site geen forum met individuele threads heeft. Wel is er een grote chatruimte waar afbeeldingen bovenaan verschijnen en waar gebruikers commentaren op kunnen achterlaten.

Registratie
De bèta die onze collega’s van CNet konden bekijken vereist wel een registratie. Dat is een grote ommekeer ten op zichte van 4chan, waar gebruikers anoniem blijven voor elkaar. De vraag is dan ook hoe de bezoekers van de site zullen reageren op de nieuwkomer.

Donkere kant
4chan wordt wel vaker omschreven als de underground van het internet. Verschillende internethypes zoals lolcats en rickrolls zijn er ontstaan. Iedereen kan er foto’s of commentaren plaatsen, die na verloop van tijd automatisch verdwijnen. De site heeft echter ook zijn donkere kant. Juist omdat alles anoniem is, verschijnen er regelmatig zeer expliciete pornografische en gruwelijke beelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business