Nieuws

TeamViewer 5.0.8232

TeamViewer, gratis voor niet-commercieel gebruik, is een elegante en gebruiksvriendelijke tool om op afstand het bureaublad van een kennis over te nemen, of de controle over een onbemande pc.

Handig dus om iemand bij te staan of om snel nog enkele bestanden op te vragen die op je eigen pc staan. Want ook bestandsoverdracht hoort tot de mogelijkheden. Maar deze functie blijkt echter niet altijd feilloos te werken tijdens onze tests.

[download_file]

Op de site tref je twee varianten van TeamViewer aan: een compleet programma en de module TeamViewerQS (quick support). Deze laatste behoeft geen echte installatie en volstaat om je eigen pc te laten overnemen.

ID en wachtwoord
Bij het opstarten van TeamViewer verschijnt automatisch een toevallig gegenereerd ID en bijhorende wachtwoord. Je hoeft deze gegevens maar door te spelen aan je partner om je bureaublad te laten overnemen. Je kunt echter ook een meer permanent wachtwoord aanmaken: in combinatie met je vaste ID maakt dat het overnemen van je eigen, onbeheerde pc mogelijk.

Leuke extraatjes
Boven aan het overnamevenster tref je een paar handige functies aan. Zo kan je van hieruit op elk moment van ‘kant wisselen’ met je partner, zodat die jouw pc overneemt in plaats van omgekeerd. Ook het herstarten of afmelden van de overgenomen pc behoort tot de mogelijkheden.

Verder kan je precies instellen met welke kwaliteit (resolutie) je het overgenomen bureaublad wil zien – en welke monitor, als er meer dan één is aangesloten.

Chatsessie
Handig bij hulpverlening is de optie Opnemen: je legt dan alle schermactiviteiten vast in een bestand, zodat jij of iemand anders de sessie nadien nog eens stapsgewijs door kan nemen.

Naast een chatmodule tref je in TeamViewer nu de mogelijkheid aan om met je partner een voice- of videochatsessie te houden: een zinvolle aanvulling wanneer je op afstand aan het troubleshooten bent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business