Duitsland eist opheldering over Street View

Duitsland wil vóór 26 mei uitleg van Google over hoe het onrechtmatig informatie voor Street View heeft verzameld.

“We moeten de gebruikte software zien om te begrijpen wat er werkelijk is bewaard”, stelt Johannes Caspar, de ‘databeschermer’ van Hamburg. Duitse toezichthouders onderzoeken hoe de opnameauto’s – naast foto’s voor Street View - informatie vergaarden over onbeveiligde wifinetwerken.

In Ierland deed zich hetzelfde voor. Google zei afgelopen maandag dat het deze data al verwijderd heeft en dat het hetzelfde zal doen voor Duitsland.

[related_article id=”158578″]

Aan de stok met toezichthouders
“De onterecht verzamelde informatie is niet gebruikt”, vulde Google-directeur Eric Schmidt een dag later aan tijdens een conferentie in Londen. Hij zei ook dat Google flink onderhandelt met regeringen over privacykwesties en dat het een zeer privacygeoriënteerd beleid hanteert.

Desondanks heeft de internetreus het in toenemende mate aan de stok met Europese toezichthouders. Zij zeggen dat het bedrijf privacybepalingen negeert door diensten zoals Street View en Buzz te introduceren. Google zal in Europa, waar het 79 procent marktaandeel heeft, waarschijnlijk steeds meer geconfronteerd worden met beperkingen en strenge controles.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business