Adobe heeft pdf-lezer voor Android

Adobe lanceert een pdf-lezer voor Androidtelefoons. De applicatie is beschikbaar in de Android Marketplace.

Met de applicatie is het mogelijk om pdf-bestanden te openen die je downloadt vanuit de browser of ontvangt als bijlage in een e-mail. Ook multitouch-zoomen en het bestand in de landschapsmodus bekijken zijn geen probleem. De omvang van de tekst wordt automatisch aangepast aan het smalle display van de smartphone.

Lezen gaat prima, zoomen traag
Volgens onze collega’s van CNet werkt het vrij goed, ook met grote bestanden. Een foto van 12 MB wordt in vier seconden geopend. Dit komt doordat het programma niet alle pagina’s in één keer laadt, maar dit stapsgewijs doet.

[related_article id=”158662″]

Helaas is de lezer wel traag bij het zoomen. Het duurt telkens één à twee seconden voordat de tekst en afbeeldingen weer in proportie zijn. Op zich niet lang, maar wel vervelend als je veel moet zoomen.

Alleen voor Android 2.1 of hoger
De applicatie weegt 4,3 MB. Dat is best veel voor een pdf-reader. Ter vergelijking: de gratis versie van QuickOffice, die standaard geïnstalleerd is op de Nexus One, is maar 36 KB.

De lezer van Adobe vereist Android 2.1 of hoger. Oftewel, het programma is slechts geschikt voor een handjevol toestellen, zoals de Nexus One en de Droid. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business