Nokia en Yahoo gaan samenwerken

Nokia en Yahoo bundelen hun krachten op het gebied van chat, mail, navigatie en kaarten. Dit kondigen de directeuren van beide bedrijven aan tijdens een persconferentie in New York.

Yahoo integreert in al zijn diensten de kaarten en navigatie van Nokia, aangevuld met de zin powered by Ovi. Nokia op zijn beurt gaat de mail- en chatprogramma’s van Yahoo aanbieden onder de naam Ovi Mail/ Ovi Chat powered by Yahoo. Dit wordt beschikbaar vanaf de zomer. In 2011 moet het wereldwijd ingevoerd zijn.

In de toekomst willen de bedrijven het mogelijk maken om met de gebruikersgegevens voor Nokia in te kunnen loggen bij Yahoodiensten en andersom.

“Onze samenwerking draait om het bieden van een geweldige gebruikservaring, zowel online als op je mobiel”, zegt Olli-Pekka Kallasvuo, topman van Nokia. “We maken het voor Yahoogebruikers mogelijk om Ovi Maps te ontdekken. Op dezelfde manier worden Yahoos mail- en chatdiensten toegankelijk voor miljoenen klanten van Ovi Mail.”

Met Yahoo hoopt Nokia door te breken in de Verenigde Staten. Yahoo wil dankzij de sterke positie van Nokia voet aan de grond krijgen in opkomende markten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business