Asus begon drie jaar geleden met de verkoop van Linux-netbooks. Maar door de beperkingen en voorkeur voor Windows blijft het succes achter. Daarom produceert de fabrikant deze combinatie niet meer. Er is geen vraag meer naar, meldt Milan Rado van Asus tegenover Channelworld. Asus, dat de primeur had met de Eee PC met Xandros, koos […]

Asus begon drie jaar geleden met de verkoop van Linux-netbooks. Maar door de beperkingen en voorkeur voor Windows blijft het succes achter. Daarom produceert de fabrikant deze combinatie niet meer.

Er is geen vraag meer naar, meldt Milan Rado van Asus tegenover Channelworld. Asus, dat de primeur had met de Eee PC met Xandros, koos voor Linux om de prijs van het product te drukken. De concurrentie kwam daarna echter met Windows-minilaptops, en die vielen duidelijk meer in de smaak.

Xandros liet namelijk te wensen over wat betreft de compatibiliteit met andere programma’s. Als gevolg stopt nu ook Asus met de productie van Linuxversies. Daarmee is deze combinatie niet meer verkrijgbaar in Nederland. Wel zijn er nog enkele modellen online te vinden.

[related_article id=”152275″]

Rado ziet overigens wel nieuwe mogelijkheden met Android, ook een Linuxvariant. Binnenkort netbooks met Android?