Chrome officieel ook voor Mac en Linux

Chrome 5 voor Windows, Linux en Mac OS X is officieel uit. Dat is snel, want een maand geleden was het nog niet eens beschikbaar in Googles bètakanaal.

Chrome 5 presteert veel sneller dan zijn voorganger en ondersteunt Javascript en HTML 5-toepassingen. Samen maakt dit een geschikt platform voor ontwikkelaars om er geavanceerde webapplicaties voor te maken. Daarnaast is de synchronisatie in de cloud verbeterd en is de Flashplug-in toegevoegd.

Mijlpaal
Bijzonder is dat deze uitvoering de eerste officiële stabiele versie is voor Mac en Linux. Hiervoor waren het alleen bètavarianten. “Sinds afgelopen december werkten we bugs weg en maakten we nieuwe toepassingen om de Mac- en Linux-versie op hetzelfde niveau te krijgen als de Windows-editie. Nu kunnen we eindelijk aankondigen dat de Mac- en Linux-exemplaren klaar zijn voor primetime”, meldt Google in zijn blog.

[related_article id=”158901″]

Toen Chrome in 2008 gelanceerd werd, was het alleen beschikbaar voor Windows. Het jaar erna volgden versies voor Mac en Linux. Wellicht dat toekomstige uitgaven van Chrome meteen voor de drie besturingssystemen beschikbaar worden. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business