Tele2 en Online moeten zelf tv-licenties regelen

De rechter heeft beslist dat Tele2 en Online zelf hun licenties voor tv moeten regelen. Daarmee verliezen ze een zaak van UPC en Ziggo.

Het kort geding gaat over het doorverkopen van de analoge televisiepakketten van UPC en Ziggo aan nieuwkomers Tele2 en Online. Opta had al besloten dat kabelbedrijven die moeten doorverkopen aan anderen, maar over de licentierechten wilde de toezichthouder zich niet uitspreken.

In het vonnis, dat door Webwereld kon worden ingekeken, zegt de rechter dat nieuwkomers Tele2 en Online het televisiesignaal mee openbaar maken. Wat wil zeggen dat ze dus ook zelf licenties moeten afsluiten met de verschillende zenders.

Volgens Webwereld is de kans klein dat Tele2 in beroep gaat, al wordt dat nog overwogen. Online zou zich nog beraden over mogelijke stappen.

Kostprijs loopt op
Het meekrijgen van de licentierechten is belangrijk voor de nieuwe aanbieders. Als zij hier opnieuw over moeten onderhandelen, kan hun totale kostprijs oplopen. Dat terwijl de openstelling van de kabel er net voor moet zorgen dat nieuwe spelers kunnen concurreren met bestaande partijen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business