Samen met onze collega’s van Clickx en PC Magazine selecteren we enkele smartphones die erg geschikt zijn voor het gebruik van mobiele data op kantoor: Nokia E72 Deze Nokia-smartphone heeft qua uiterlijk wel wat weg van een BlackBerry. Onder het strakke, zakelijke uiterlijk schuilt flink wat functionaliteit met e-mail en gps als twee belangrijke speerpunten. […]


Samen met onze collega’s van Clickx en PC Magazine selecteren we enkele smartphones die erg geschikt zijn voor het gebruik van mobiele data op kantoor:

Nokia E72
Deze Nokia-smartphone heeft qua uiterlijk wel wat weg van een BlackBerry. Onder het strakke, zakelijke uiterlijk schuilt flink wat functionaliteit met e-mail en gps als twee belangrijke speerpunten. Ook de Nokia N97 mini Nokia 6760s kunnen we als slidertelefoon best waarderen.

BlackBerry Pearl 3G
Zwartgelakte BlackBerry’s zijn doorgaans vooral te vinden in handen van hooggeplaatste zakenlui, maar Research In Motion wil met recente toestellen een breder publiek aanspreken. De Pearl 3G is tot op vandaag de kleinste BlackBerry-smartphone in hun gamma. Navigatie verloopt met trackpad en toetsenbord.


[related_article id=”161563″]

HTC Legend
Met de Legend, de opvolger van de Hero, biedt HTC een heuse iPhonekiller. Het toestel beschikt over een mooi en snel reagerend aanraakscherm en gebruikt het besturingssysteem Android van Google.

Sony Ericsson Elm
De Elm ziet eruit als een doodgewone smartphone met onder andere wifi en gps. Maar het toestel is vervaardigd uit gerecycled materiaal, in het bijzonder uit plastic flessen.

LG GW620
Dit toestel combineert een groot touchscreen met een uitschuifbaar toetsenbord. Dat laatste is niet groot, maar de toetsen zijn goed gevormd om vlotjes te kunnen typen. Het scherm van deze Androidsmartphone is helder en scherp, maar reageert soms wel wat traagjes.