Safari 5 heeft handige Reader

Na de iPhone 4 laat Apple ook een nieuwe Safaribrowser zien. Die biedt nog meer snelheid, betere ondersteuning voor HTML 5 en een verbluffende Safari Reader.

Safari 5 is volgens Apple dertig procent sneller dan zijn voorganger, een nipte drie procent sneller dan Google Chrome en twee keer zo snel als Firefox 3.6. Alle tests werden weliswaar uitgevoerd op een iMac. Browsers kunnen daar andere resultaten halen dan op Windows.

Verder bouwde de Californische ontwikkelaar nog meer ondersteuning in voor de nieuwe webstandaard HTML 5. Je kunt nu bijvoorbeeld een HTML 5-compatibele video op volledige schermgrootte bekijken. Ook de nieuwe Ajax History ziet er veelbelovend uit.

[related_article id=”158256″]

Geen banners meer
Het is echter de nieuwe Safari Reader die de show steelt. Als je op een website een artikel bezoekt, krijg je in de adresbalk een Reader-knop te zien. Klik je erop, dan verschijnt er een pop-up met daarin alleen het artikel; zonder verdere websitelay-out.

Bovendien krijg je er onderaan nog een handige werkbalk bij waarmee je het artikel kan doorsturen of afdrukken, wederom zonder extra lay-out. Erg handig voor mensen die een stuk willen lezen zonder al die flashy advertenties.

Tot slot biedt de browser nog de keuze uit drie standaard zoekmachines (Google, Bing en Yahoo) en wisselt hij sneller tussen websites door domain name service prefetching. Om Safari 5 te downloaden, ga je naar de officiële downloadpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business