Google wil Maps-navigatie op iPhone

De iPhone beschikt over voldoende grafische kracht om de navigatie van Google Maps weer te geven. Google wil de dienst dan ook op de iPhone uitbrengen.

De vraag is echter of Apple dit wel wil. Volgens Hugo Barra, productmanager van Google, kan het nog niet. "Omdat niet alleen Google daarover beslist", zegt hij in een gesprek met de Nederlandse pers.

Eerdere beweringen over het gebrek aan verwerkingskracht zijn dus onjuist. Wel of niet uitbrengen draait om overeenkomsten tussen de bedrijven. Aan het apparaat ligt het alleszins niet. Andere platformen, zoals BlackBerry OS, zouden de navigatiedienst niet kunnen draaien omdat de gebruikte techniek het niet ondersteunt.

Uitbreiding volgt
Google Maps Navigatie is sinds deze week ook beschikbaar voor Nederlandse en Belgische Androidgebruikers. Barra zegt dat de verkeersinformatie stilaan zal toenemen naarmate er meer mensen met Android navigeren en dat er op termijn wellicht advertenties zullen verschijnen op het display. Niet tijdens het rijden, maar wel wanneer de chauffeur bijvoorbeeld voor een rood licht staat.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business