Nieuws

Excuses voor iPad-datalek

De Amerikaanse provider AT&T heeft gisteren een mail gestuurd naar iPadbezitters om extra uitleg te geven over het datalek op zijn site. Het bedrijf geeft de schuld aan de groep die het lek ontdekte.

De e-mail, die ondertekend is door AT&T-privacyverantwoordelijke Dorothy Attwood, wijst “zelfverklaarde hackers” aan als schuldigen voor het bekendmaken van een lek op de website van het bedrijf. Hierdoor konden 114.000 e-mailadressen van iPadbezitters achterhaald worden, waaronder die van de stafchef van het Witte Huis, de burgemeester van New York en enkele journalisten, filmproducers en bedrijfsleiders.

Attwood verontschuldigt zich voor de fout en zegt dat hackers een functie hebben uitgebuit die bedoeld was om sneller te kunnen aanmelden met de iPad, met het e-mailadres dat gebruikers hebben ingegeven om zich te registreren voor het 3G-netwerk van AT&T.

Serienummer simkaart
“De zelfverklaarde hackers hebben code geschreven die willekeurig cijfers genereert die de serienummers van de iPad-simkaart nabootst. Die hebben ze vervolgens naar de webdienst gestuurd, en als er een bestaand serienummer werd ingevoerd, kregen de hackers een scherm te zien met het e-mailadres gekoppeld aan die simkaart”, aldus AT&T.

“De hackers hebben op die manier een hele lijst met mailadressen verzameld, die ze vervolgens verspreid hebben. AT&T heeft dit mechanisme snel kunnen uitschakelen, en gebruikers moeten voortaan zowel hun e-mailadres als hun wachtwoord ingeven”, voegt Attwood er nog aan toe.

FBI-onderzoek
De FBI startte vorige week een onderzoek naar de groep die zichzelf Goatse Security noemt, omdat ook de gegevens van enkele prominente regeringsmedewerkers uitgelekt zijn.

Goatse Security verdedigt deze actie en zegt dat de groep alleen in het belang van de maatschappij heeft gehandeld. “We hebben pas details over de aanval en de data gepubliceerd nadat we er zeker van waren dat het lek gedicht was”, zegt Escher Auernheimer van Goatse aan onze collega’s van CNet.
 

attbeveiliginggoatseinternetipadleknieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals