Nieuwe rechtszaak voor LimeWire

P2P-netwerk LimeWire krijgt een nieuwe aanklacht van enkele muziekuitgevers. Ze beschuldigen het moederbedrijf van massale copyrightschending.

Het gaat om acht leden van de National Music Publishers Association. Ook de uitgeversafdelingen van de vier grootste muzieklabels doen mee. De klacht is officieel gericht aan Lime Group, moederbedrijf van LimeWire, en maker Mark Gorton.

De klacht luidt “auteursrechtenschending op grote schaal” en komt op een bijzonder slecht moment. LimeWire is immers volop bezig een rechter te overtuigen om het P2P-netwerk niet af te sluiten. Dit in navolging van een grote rechtszaak die het verloor van de RIAA, de Amerikaanse muzieklobby.

In hun aanklacht eisen de muziekuitgevers dat LimeWire stopt met de overtredingen en 150.000 dollar betaalt voor elk lied dat met opzet is verspreid. Ook vragen ze 30.000 dollar voor elke andere vorm van rechtenschending.

LimeWire geeft aan onze collega’s van CNet nog geen commentaar op de zaak. Wel liet het bedrijf eerder weten dat het zichzelf wil ombouwen tot een legale muziekdienst. Naar eigen zeggen zijn er al gesprekken met labels en artiesten. Maar de muzieksector blijft sceptisch tegenover deze plannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business