LimeWire lanceert betaalde downloaddienst

LimeWire komt met een betaalde dienst waarmee legaal muziek downloaden mogelijk is. Wat dat maandelijks kost, is nog niet bekend.

Dit meldt de website Tweakers. Aangekochte muziek wordt op de servers van LimeWire opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat je muziek dan overal toegankelijk is.

Liedjes streamen is eveneens een optie. LimeWire levert de dienst met een muziekspeler voor de desktop en mobiele applicaties voor de smartphone. Het is mogelijk om aangekochte muziek via iTunes te synchroniseren met de LimeWire-cloud.

Hoeveel je als gebruiker hiervoor moet betalen, heeft het bedrijf nog niet laten weten. Deze informatie volgt later dit jaar wanneer de dienst geactiveerd wordt. Het is ook niet bekend of er iets aan de gratis versie van LimeWire verandert.

Of de Amerikaanse platenmaatschappijen hierdoor hun eis bij de rechter gaan intrekken, is nog maar de vraag. Eerder deze maand stapten ze naar de rechtbank, omdat ze van LimeWire af willen. Volgens hen maakt de dienst illegaal downloaden mogelijk en maakt deze hiermee inbreuk op de auteursrechten. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business