KotNet wordt sneller

Het Leuvense KotNet krijgt een flinke uitbreiding. Vanaf september worden zowel limieten als snelheid opgetrokken.

KotNet is het netwerk waarmee Leuvense kotstudenten en personeelsleden van de KULeuven goedkoop een internetverbinding kunnen aanschaffen. Al is er onder Leuvense studenten wel regelmatig kritiek op de lage snelheid en de downloadlimiet van vier gigabyte per maand.

Dat verandert vanaf september. Een individueel abonnement op KotNet (199 euro per jaar) geeft nu een downloadsnelheid van 0,5 Mbps (upload 128 Kbps), dit wordt opgetrokken naar 4 Mbps (256 Kbps upload).

[related_article id=”158455″]

Voor KotNet Collectief (349 euro per jaar voor het hele gebouw) gaat de downloadsnelheid van 3 naar 15 Mbps. De uploadsnelheid gaat van 384 Kpbs naar 512 Kbps. Voor beide abonnementen gaat de individuele limiet van 4 naar 10 gigabyte per maand.

Het studentennetwerk is een project van de Leuvense universiteit in samenwerking met Telenet. Al kunnen ook kotstudenten van andere Leuvense hogescholen er gebruik van maken.

De uitbreiding moet wel met enige nuance worden bekeken. Zo waren de oude maandlimiet en beperkte snelheid enorm achterhaald. Zeker nu sites als YouTube en Facebook sterk zijn ingeburgerd. Het nieuwe abonnement vertoont trouwens veel gelijkenissen met BasicNet, het goedkoopste abonnement van Telenet. Al ligt de limiet bij KotNet nu wel dubbel zo hoog.

kotnetkuleuvenleuvenmaatschappijnetwerknieuwstelecomtelenet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals