Belgacom in beroep tegen boete

Belgacom laat aan onze redactie weten dat het verwonderd is over de hoogte van de BIPT-boete. Het bedrijf zegt dat het in beroep gaat.

Toezichthouder BIPT legde Belgacom vandaag een boete op van 800.000 euro. Aanleiding is dat de operator zijn internetklanten fout en onvoldoende heeft geïnformeerd over de opzegmogelijkheden bij een prijsstijging die werd doorgevoerd in februari.

Volgens het telecombedrijf zijn er genoeg argumenten die aantonen dat men van goede wil was. Wel geeft woordvoerster Frédérique Verbiest toe dat de informatieverstrekking niet vlekkeloos verliep. “We beseffen dat dit beter kan en we doen er alles aan om duidelijk te communiceren.”

"Geen bewuste fout"
De slechte communicatie over de opzegdatum – zowel in een brief als in een e-mail aan klanten – zou geen bewuste fout zijn. “In de brief hadden de dingen echt beter gekund”, zegt Verbiest. Al was men bij de klantendienst en in de Belgacomwinkels wel op de hoogte van de mogelijkheden om onmiddellijk het contract op te zeggen.

Volgens Belgacom was de gewraakte e-mail waarin helemaal niets stond over de mogelijkheden om het internetabonnement op te zeggen een extra communicatiekanaal. Daarin werd gelinkt naar een site waarop de info wel te vinden was.

Dat met de brieven maar een beperkt aantal klanten is ingelicht over de mogelijkheid om hun abonnement op te zeggen, lijkt een misverstand. Enkel klanten voor wie de prijs steeg, kregen die vermelding in hun brief te lezen.

"Geen nadeel ondervonden"
Belgacom zegt tot slot dat communicatie naar de klanten toe een topprioriteit is. Daarbij geeft het toe dat er ruimte is voor verbetering. Maar wel wil het bedrijf nog benadrukken dat de opzegperiode langer loopt dan wettelijk verplicht. “Klanten hebben er geen nadeel van ondervonden”, klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business