Chrome blokkeert verouderde plug-ins

Google gaat op termijn verouderde versies van plug-ins blokkeren in Chrome. Gebruikers krijgen in zo’n geval de vraag om te updaten.

De exacte datum is nog niet bekend, maar volgens Google zal de functie op middellange termijn worden ingevoerd. Ook wanneer je zeldzame extensies gebruiken, krijg je een waarschuwing.

Extensies zijn een handige manier om de mogelijkheden van je browser uit te breiden, maar ze worden eveneens vaak misbruikt door hackers. Veel gebruikers updaten hun extensies zelden of niet, waardoor ze kwetsbaar zijn voor misbruik.

[related_article id=”158901″]

Chrome biedt je al de mogelijkheid om individuele plug-ins uit te schakelen, of dat je alleen extensies gebruikt van een vertrouwde lijst. Recent nog werd bekend dat Chrome Adobe Flash automatisch gaat updaten.

Firefox is zo ongeveer de enige andere browser die waarschuwt voor gevaren bij plug-ins. Maar Chrome is vooralsnog de enige die (oude) extensies blokkeert. Vanaf Firefox 4, dat later dit jaar verschijnt, zal de browser wel een functie voor automatische updates bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business