Nieuws

Verwachte IT-uitgaven lager door crisis

De analisten bij Gartner hebben hun verwachtingen voor de IT-uitgaven van 2010 bijgesteld. Overheidsbesparingen vertragen de uitgavengroei.

Oorspronkelijk voorzag Gartner voor 2010 een groei in de IT-uitgaven van 5,3 procent tot 3,350 biljoen dollar. Dat bedrag hebben ze naar beneden bijgesteld. Het geld dat dit jaar aan IT gespendeerd wordt, zal maar 3,9 procent hoger liggen dan vorig jaar.

Schulden eurolanden
De oorzaak van de lagere verwachtingen ligt bij de Europese overheden. De crisis en de daarmee gepaarde overheidsschulden zorgen ervoor dat de overheden moeten besparen. Dat gaat de komende vijf jaar blijven duren volgens Gartner.

De hardwaresector blijft min of meer stabiel, vooral door de prima lopende verkoop van pc’s. Die blijft goed voor twee derde van alle hardware. De consumenten blijven mobiele computers kopen en in de zakelijke markt is met Windows 7 een nieuwe updatecyclus gestart.

Software, IT-diensten en telecom hebben last van een ander gevolg van de crisis in de eurolanden. De euro is minder waard geworden tegenover de dollar. De Europese inkomsten worden dus minder waard voor bedrijven die in dollars rekenen in hun boeken. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business