Pentagon maakt transformers

Het Amerikaanse leger heeft een dunne structuur ontwikkeld die zichzelf kan hervormen. Het concept doet denken aan Transformers.

Het Pentagon werkt voor het onderzoek samen met MIT en Harvard. In een eerste filmpje zien we hoe een zeer dunne stof zichzelf kan vervormen tot een speelgoedbootje of een vliegtuig.

Het project werd volgens Jalopnik in 2007 opgestart door Darpa, een onderzoeksafdeling van het Amerikaanse leger. Als hun eerste resultaat hebben ze een soort van geprogrammeerde origami gemaakt van polymeer.

[related_article id=”152275″]

De bedoeling is dat er een driedimensionale vorm wordt opgegeven. Die wordt geïnterpreteerd door het systeem van het voorwerp en vervolgens in stappen uitgewerkt om zichzelf te vouwen.

Het gaat weliswaar nog maar om een eerste resultaat, al zijn de mogelijkheden zeer breed als het gaat om voorwerpen die kunnen veranderen naargelang hun doeleinden of omgeving. Darpa is overigens ook de instelling die in de jaren zestig voor het eerst een pakketgeschakeld netwerk opzette. Iets wat vandaag is uitgegroeid tot het huidige internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business