Nieuws

Interpol vraagt hulp van internetters

Interpol lanceert een oproep aan alle internetgebruikers om te helpen in de wereldwijde zoektocht naar honderden voortvluchtigen. De oproep past in een operatie genaamd Infra-Red.

De internationale politieorganisatie roept iedereen op om informatie over voortvluchtigen door te sturen naar fugitive@interpol.int. Het is ook mogelijk om gegevens anoniem door te geven op de website csiworld.org.

Geen spoor
De operatie is van start gegaan op 3 mei en heeft wereldwijd 450 voortvluchtigen op het oog. Het gaat om mensen die in 29 landen worden gezocht omdat ze schuldig zijn of verdacht worden van zware misdaden als moord, pedofilie, verkrachting of drugshandel. Sinds de start van de operatie zijn al meer dan honderd mensen opgepakt of gelokaliseerd.

Gezien de omvang van de taak, heeft de organisatie besloten om de hulp van het publiek in te roepen.

"Er zijn nog altijd enkele personen waar we geen enkel spoor van hebben. Het is precies om die reden dat we de hulp van de bevolking nodig hebben", zegt Martin Cox, coördinator van de operatie. Interpol verspreidt daarom de beelden van 26 voortvluchtigen en vraagt iedereen om waakzaam te zijn op onder andere sociaalnetwerksites.

"Het is meer dan waarschijnlijk dat men eerder iemand zal tegenkomen op een netwerksite dan op straat", aldus de politieorganisatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business