Nieuws

Oprichter MySQL vecht tegen deal Sun-Oracle

Monty Widenius, stichter van MySQL, dient een klacht in tegen de Europese autoriteiten die de overname van Sun door Oracle hebben goedgekeurd.

Vorig jaar kocht Oracle het bedrijf Sun Microsystems, de eigenaar van de openbrondatabank MySQL. De Europese autoriteiten voor de mededinging hebben die overname onderzocht om te zien of er geen bedreiging is voor de concurrentie. Na veel vijven en zessen gaven ze hun goedkeuring.

Widenius verzet zich tegen de beslissing van de Europese concurrentieautoriteiten. Hij vecht ze aan voor het Europese Hof in Luxemburg. De Commissie bestudeert nu de klacht.

Loze beloften
Het speerpunt van Widenius’ betoog is de serie beloften die Oracle over MySQL heeft gemaakt. Dat was een lijst van tien punten die de Commissie moest geruststellen over de toekomst van MySQL: de databank zou concurrerend blijven, ook na de overname.

De beloften waren “het papier niet waard waarop ze geschreven zijn”, vertelt Monty Widenius aan de Amerikaanse krant Financial Times. Veel meer wil hij niet kwijt over zijn klacht. Hij geeft pas een volledige verklaring als Oracle heeft kunnen reageren.

De beloften van Oracle zijn niet wettelijk bindend, en Widenius zou dan ook liever een aantal engagementen van Oracle krijgen die wel echt zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business