Nieuws

Ballmer: ‘Dit jaar nog Windowstablets’

Volgens Steve Ballmer komen er dit jaar nog heel wat tablets met Windows 7 op de markt. Dat zei de Microsoftbaas op de Worldwide Partner Conference in Washington.

Microsoft is duidelijk niet van plan om toe te kijken hoe Apples iPad en verschillende Androidtoestellen de markt van de tabletcomputers inpalmen. Volgens Ballmer zullen Microsoft en zijn partners (waaronder Asus, Dell, Samsung, Toshiba en Sony) in de komende maanden tablets met Windows 7 in de winkelrekken mikken.

Sinds Ballmer op de CES-beurs in januari een HP-tablet met Windows 7 toonde, is het lang erg stil geweest over hoe Microsoft zijn tabletplannen zou verwezenlijken. In de recentste speech van Ballmer valt op dat hij HP niet noemt als tabletpartner – allicht omdat HP zelf plannen heeft om tabletcomputers te maken met WebOS, dat het onlangs kocht van Palm.

[related_article id=”152275″]

Concrete toestellen zijn nog niet getoond op de Worldwide Partner Conference, maar verwacht wordt dat Microsoft daar de komende dagen verandering in zal brengen en enkele prototypes zal tonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business