De jongste telg van chipfabrikant Nvidia, de GTX 460, wordt enthousiast onthaald door recensenten. Grafische kaarten met de nieuwe GTX 460-chip zijn al verkrijgbaar vanaf 200 euro. Met deze lancering beent Nvidia grote concurrent ATI bij. Die laatste was wel eerder met het uitbrengen van DirectX 11-compatibele chips, maar Nvidia slaat nu terug. Snelheid-prijsverhouding Chris […]

Advertentie

De jongste telg van chipfabrikant Nvidia, de GTX 460, wordt enthousiast onthaald door recensenten.

Grafische kaarten met de nieuwe GTX 460-chip zijn al verkrijgbaar vanaf 200 euro. Met deze lancering beent Nvidia grote concurrent ATI bij. Die laatste was wel eerder met het uitbrengen van DirectX 11-compatibele chips, maar Nvidia slaat nu terug.

Snelheid-prijsverhouding
Chris Angelini van Tom’s Hardware verwoordt het als volgt: “Als je puur naar de snelheid-prijsverhouding kijkt, staat de GTX 460 binnen het gamma van Nvidia met stip op een.”

[related_article id=”152275″]

De GTX 460 volgt de GTX 465 op. Beide kaarten zijn gebaseerd op het Fermi-design, dat oorspronkelijk bedoeld was voor chips in supercomputers. De nieuwe chip levert niet alleen betere prestaties dan zijn voorganger, maar kost ook minder.