Nieuws

Wetenschapper maakt onzichtbare muis

Wetenschappers van het MIT hebben dé oplossing gevonden tegen een muisarm. Je beeldt je gewoon in dat je een computermuis in je hand hebt en maakt dezelfde bewegingen. Mouseless heet het systeem.

Mouseless is een project van Pranav Mistry, een medewerker van het Media Lab van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Een prototype van het systeem, dat de nauwkeurige besturing van een computermuis mogelijk maakt met alleen je hand, kostte Mistry slechts 20 dollar aan onderdelen.

Infrarood
Door middel van een infrarode laser en een infrarode camera, die in een computer of laptop verwerkt kunnen worden, kan de software handbewegingen registreren. Beweeg je met je hand, dan volgt de cursor op het scherm net alsof je een echte muis vasthebt.

[related_article id=”152275″]

De laser verlicht de vingertoppen die contact maken met de tafel en de camera registreert deze. Als de gebruiker een muisklikbeweging maakt met zijn wijsvinger, verandert het contactoppervlak. Dat wordt opgepikt door de camera en wordt door de software vertaald.

Vrije handgebaren
“Nieuwe gebaren en bewegingen kunnen toegevoegd worden als we het algoritme voor de herkenningssoftware verbeteren”, schrijft Mistry op zijn blog. “En als we meerdere lasers toevoegen dan zouden in principe vrije handgebaren herkend kunnen worden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business