Brein verliest van Ziggo en Xs4all

Piratenjager Brein verliest de rechtszaak tegen Ziggo en Xs4all. Dit betekent dat de providers de site van The Pirate Bay niet hoeven te blokkeren.

De uitspraak is een voorlopige voorziening. Dat wil zeggen dat er later nog een bodemprocedure (definitieve uitspraak) volgt.

Brein had de rechtszaak aangespannen omdat het merkte dat veel klanten van Ziggo illegale downloads uitvoeren met behulp van torrentlinks op The Pirate Bay.

Later heeft provider Xs4all zich in het geschil achter Ziggo geschaard. Dit om te voorkomen dat de rechtszaak een precedent zou scheppen.

Maar in het vonnis zegt de rechter dat niet kan worden aangetoond of aangenomen dat alle klanten van Ziggo inbreuk maken. Bijgevolg kan de site niet zomaar voor iedereen worden geblokkeerd.

In plaats daarvan zegt de rechter dat Brein, wanneer het overtredingen vaststelt, de overtreders zelf moet aanspreken.

De uitspraak kruist een ander vonnis. Daarin heeft de rechter beslist dat de torrentsite de toegang tot Thepiratebay.org moet blokkeren voor Nederlandse gebruikers, op straffe van een dwangsom van 50.000 euro per dag. Al lijkt het zeer twijfelachtig dat de site dit zal uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business