Het einde van de maand is voor velen bang afwachten. Met alle bestaande betaalmiddelen is het overzicht soms helemaal zoek. Het gratis digitale huishoudboekje CashFlow van softwareproducent Invers maakt daar een einde aan, door alle banktransacties vanuit één plaats te beheren. Duidelijke rubrieken Dankzij deze website krijg je een overzicht van verschillende bankrekeningen tegelijkertijd. CashFlow […]

Advertentie

Het einde van de maand is voor velen bang afwachten. Met alle bestaande betaalmiddelen is het overzicht soms helemaal zoek.

Het gratis digitale huishoudboekje CashFlow van softwareproducent Invers maakt daar een einde aan, door alle banktransacties vanuit één plaats te beheren.

Duidelijke rubrieken
Dankzij deze website krijg je een overzicht van verschillende bankrekeningen tegelijkertijd. CashFlow ondersteunt alle banken in België en Nederland en biedt de mogelijkheid om je gegevens na het importeren voor onbeperkte tijd op te slaan. De site slaagt er zelfs in om 85 procent van alle geïmporteerde banktransacties automatisch in duidelijke rubrieken in te delen.

Blijven er eventueel nog transacties over, dan heeft de gebruiker de mogelijkheid om die zelf achteraf in de juiste categorie te zetten. Dat vindt allemaal plaats in een zeer heldere online interface die slim is ingedeeld en zonder vertragingen werkt. We hebben CashFlow getest onder Windows 7 Ultimate met browsers Firefox, Internet Explorer, Safari en Chrome.

Je kunt niet alleen je uitgaven en inkomsten bekijken, maar het is ook mogelijk ze om te zetten in handige grafieken, ongeacht of die gegevens over verschillende rubrieken verspreid staan. Vooral deze functie zal in heel wat huisgezinnen voor nieuwe inzichten zorgen. Die grafieken zijn allemaal in 3D, al is dat met één muisklik omgezet naar 2D. Naast de rubrieksweergave kun je alle data sorteren per maand, per relatie en per rekening.

Vergelijken met anderen
Ook handig is de functie waarmee je als gebruiker jouw uitgaven kunt vergelijken met het landelijke gemiddelde. Zo is het voor een gezin eenvoudig om na te gaan of ze op bepaalde vlakken meer of minder uitgeven dan de gemiddelde inwoner. Dat laatste heeft wel een prijs.

Omdat CashFlow over een vast rubriekenschema beschikt, is die landelijke vergelijking alleen voor die rubrieken mogelijk. Wie zijn ervaringen wil delen, kan binnenkort terecht op een online community waar de gebruikers van CashFlow elkaar verder kunnen helpen.

CashFlow heeft veel werk gemaakt van de beveiliging en geeft daar ook veel informatie over. Inloggen gaat via SSL en het personeel van Invers kan niet aan je inloggegevens of persoonlijke informatie. Daarnaast wordt McAfee gebruikt om je gegevens te beschermen tegen malware. Voor wie ongemakkelijk wordt bij het idee dat alle bankgegevens bij derden staan, heeft Invers ook een reeks betaalbare offline producten, de Banking Tools (www.bankingtools.nl).

CashFlow
Prijs: gratis (juli 2010)

PRO: zeer gebruiksvriendelijk; uiterst nuttig voor wie snel overzicht wil over zijn bankzaken; ijzersterke interface.
CONTRA: het aantal rubrieken is uitgebreid, maar kan niet worden aangepast.