Zuckerberg in The Simpsons

Facebookoprichter Mark Zuckerberg gaat een gastrol vertolken in The Simpsons. De jonge miljardair speelt zichzelf, maar dan in het geel.

De aflevering zit in seizoen 22 van the Simpsons en zou worden uitgezonden vanaf oktober (in de VS), meldt de New Yorkse mediablog Vulture.

In de bewuste aflevering, getiteld ‘Loan-A-Lisa’, wil Lisa Simpson investeren in het fietsenbedrijf van Nelson. Op een ondernemersconferentie lopen ze Zuckerberg tegen het lijf. Daar wijst hij op het aantal beroemde miljardairs die zijn gestopt met school.

Zuckerberg is niet de eerste beroemdheid uit techland die in The Simpsons opduikt. In 1998 (seizoen 9) zagen we al hoe Bill Gates het bedrijf van Homer uit de markt haalde. Eind 2008 verscheen in de serie een zekere Steve Mobs. Het verschil is dat Zuckerberg zijn stem aan het initiatief leent. Dat was bij de anderen niet het geval.

Leuk maar volledig losstaand detail voor de fans: gisteren kon je op ZDNet nog lezen hoe Facebook in een rechtszaak wordt verdedigd door een advocate met de naam Lisa Simpson.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business