Nieuws

D-Link PowerLine HD Ethernet Starter Kit

De PowerLine HD Ethernet Starter Kit (DHP-303) bevat alles wat je nodig hebt om op hoge snelheid via het elektriciteitsnet te kunnen surfen.

Stroomnetadapters zijn een handige oplossing voor wie zijn huis niet wil ontsieren met een spinnenweb van netwerkkabels en geen draadloos netwerk kan of wil opzetten. De opzet is eenvoudig: je plugt adapter 1 in het stopcontact en verbindt hem met een kabel aan je router. Vervolgens plug je adapter 2 in een ander stopcontact en verbind je hem met je computer en voilà: verbinding met het internet.

Deze Starter Kit van D-Link bevat twee adapters, evenveel korte ethernetkabels en een cd-rom met de handleiding en de beheerssoftware. Het installeren gaat behoorlijk vlot, al zijn we even in de war tijdens de procedure om de twee adapters aan elkaar te koppelen. De Starter Kit biedt geen officiële ondersteuning voor Windows 7, maar toch zijn we licht ontgoocheld wanneer we ook echt geen verbinding krijgen op onze Windows 7-pc. Met de Vistacomputer lukt het wel meteen.

Oubollig en cryptisch
De meegeleverde software ziet er een beetje oubollig uit en kan voor de beginnende gebruiker wat cryptisch overkomen. Je kunt er wel mee instellen welke programma’s voorrang moeten krijgen, of de energiezuinige modus van de adapters al dan niet ingeschakeld moet worden, en je kan er de firmware mee updaten.

D-Link belooft snelheden tot 200 Mbps, maar of je die haalt hangt natuurlijk af van je internetverbinding en of je de adapters rechtstreeks in de muur stopt of in een stroomverdeler. Tijdens onze korte test evenaren we moeiteloos de snelheid die we met onze gewone verbinding halen.

D-Link PowerLine HD Ethernet Starter Kit
Prijs: 125 euro (augustus 2010)

PRO: Vlotte installatie, goede verbinding.
CONTRA: Adapters vrij groot, beheersoftware kan imponerend overkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business