Nieuws

ColorConsole 1.78

Windows is een grafisch georiënteerd besturingssysteem, maar vooral gevorderde gebruikers grijpen graag nog terug naar de kale opdrachtprompt. ColorConsole maakt die command line interface (CLI) niet alleen aantrekkelijker, maar ook functioneler.

Het tooltje, dat overigens geen installatie behoeft, is een handig alternatief voor de standaard opdrachtprompt van Windows. Zo kan je diverse opdrachtregels tegelijk openhouden, waarbij elke CLI dan op een apart tabblad verschijnt in het venster van ColorConsole.

Kleuren en lettertypes
De prompt en de opdrachtregel zelf kun je moeiteloos in verschillende fonts en kleuren laten weergeven (zowel de voor- als de achtergrond). Het is bovendien mogelijk tekstdelen te selecteren en die een aparte inkleuring te geven; een ‘markeerstift’ staat eveneens tot je beschikking.

[download_file]

De inhoud van elke tab laat zich met één druk op de knop naar een HTML- of RTF-bestand sturen, inclusief kleurenweergave. Als je dat verkiest, kun je tekstselecties ook naar het Windowsklembord overbrengen.

Favoriete commando’s
Belangrijker nog is de mogelijkheid om vaak gebruikte commando’s aan een favorietenlijst toe te voegen, zodat je die voortaan met één muisklik kunt uitvoeren. Ook handig: je hoeft je niet langer een hele weg naar een of andere submap te banen. Vanuit een uitklapmenu kun je namelijk de gewenste map selecteren, net zoals je dat gewend bent in de Windows Verkenner.

Verder vermelden we dat je elke console(tab) kunt afdrukken en dat je er zelfs eerst een afdrukvoorbeeld van kunt bekijken.

Kortom, een absoluut handig tooltje voor wie gewend is om geregeld het CMD-commando aan te spreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business