Nieuws

Guitar Pro 6

Guitar Pro is een van de bekendste programma’s waarmee muzikanten partituren en tablaturen kunnen maken en lezen. Zo kun je zelf van voor af aan een volledig nummer schrijven, inclusief partijen voor drums, piano’s, blazers, strijkers en noem maar op.

Daarnaast kun je de Guitar Pro-tablaturen van bekende nummers van internet plukken, zodat je niet alleen ziet hoe een bepaald stuk gespeeld wordt, maar het meteen kan meespelen. Guitar Pro is dus erg geschikt voor songschrijvers, maar ook voor iedereen die een instrument onder de knie wil krijgen.

Even wennen
De nieuwste versie kent veel aanpassingen, maar de grootste verandering is voor de interface. Die is zo goed als helemaal opnieuw opgebouwd. Zo verhuisden alle werkbalken van de bovenkant naar de zijkant, waar ze werden onderverdeeld in zes tabbladen.

De nieuwe indeling is een stuk logischer dan vroeger, maar zelfs voor ervaren Guitar Pro-gebruikers is de leercurve in het begin wel behoorlijk steil.

In de nieuwe ontwerpmodus kun je zelf bepalen hoe breed een bepaalde maat moet zijn, en je kunt zaken zoals volume en tempo veel makkelijker automatiseren. Ook de mogelijkheden voor RSE (Realistic Sound Engine) werden behoorlijk uitgebreid.

Minpunten
Het grootste nadeel van Guitar Pro 6 is dat het programma nog niet af lijkt. Zo kun je wel tablaturen van vorige versies importeren en bewerken, maar je kunt ze voorlopig enkel opslaan in .gpx-formaat. Een update zou in de toekomst moeten zorgen dat je ook kan exporteren naar oudere formaten als .gp5.

Guitar Pro 6
Prijs: 59,95 euro (augustus 2010)

PRO: mogelijkheden zijn bijna oneindig, nieuwe interface oogt logischer.
CONTRA: leren duurt even, wachten op updates voor sommige functies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business