Nieuws

Microsoft brengt Flight Simulator terug

Microsoft blaast opnieuw leven in zijn vluchtsimulator. Het bedrijf werkt aan een nieuw spel dat Flight zal heten.

Het overbekende Flight Simulator werd vorig jaar begraven nadat Microsoft een reeks ontslagen doorvoerde. Toen al werd gezegd dat het spel in een of andere vorm zou blijven bestaan. Deze week gaf Microsoft daar iets meer uitleg over.

Het spel is echter nog volop in ontwikkeling. Zo is er bijna een alfa-versie klaar om intern te testen, bevestigt Kevin Unangst, senior director bij de gamesafdeling van Microsoft.

[related_article id=”161452″]

MS Flight voor iedereen
De bedoeling van Micrsoft Flight is vliegfanaten aan te trekken door te concentreren op realisme en accuratie. Daarnaast komen er andere types van gameplay om nieuwe spelers aan te trekken. Microsoft mikt met andere woorden op iedereen.

Meer klassiekers
De eerste versie van Flight Simulator verscheen in 1982. De laatste dateert inmiddels al van 2006 (Microsoft Flight Simulator X). Unangst zegt dat het bedrijf de komst van online diensten en sociaal gamen als een mogelijkheid ziet om een aantal klassiekers weer terug te brengen. Zo werd deze week nog bekendgemaakt dat Age of Empires in een online versie zou terugkomen.

Over de verschijningsdatum van Flight zegt Microsoft nog niets, maar een publieke bèta is nog niet voor dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business