Nieuws

Pac-man op Amerikaanse stemcomputers

Twee Amerikaanse studenten zijn erin geslaagd het overbekende spel Pac-man te spelen op een Sequoia AVC-stemcomputer. Europese stemcomputers zitten anders in elkaar en kunnen dus niet zo makkelijk gemanipuleerd worden.

J. Alex Halderman van de universiteit van Michigan en Ariel J. Feldman van Princeton University konden met een beetje technisch vernuft de machine zo manipuleren dat het het bekende arcadespel kon draaien.

Veilgheid intact
“We ontvingen de machine met alle veiligheidszegels intact”, lezen we op de website. “De software kan makkelijk vervangen worden door enkele schroeven los te draaien en de computerkast te openen.”

De originele verkiezingssoftware gebruikte het psOS+-besturingssysteem. Halderman en Feldman formatteerden de geheugenkaart en plaatsen DOS in de plaats. Het moeilijkste voor de twee was het schrijven van een configuratiebestand en uitvissen hoe software kan werken zonder blokadressering of rekencoprocessor.

Om het 30-jarige bestaan van het iconische spel te vieren, herprogrammeerden de twee studenten de stemcomputer om Pac-man te spelen. De MAME-emulator staat in voor het nabootsen van de originele arcadecomputer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business