Nieuws

Wraakactie treft websites filmindustrie

De websites van de MPAA en de RIAA, twee belangenverenigingen van de Amerikaanse film- en muziekindustrie, waren afgelopen weekend tijdelijk onbereikbaar, door een georganiseerde wraakactie van internetpiraten en sympathisanten.

Een derde doelwit was het Indiase internetbedrijf Aiplex. Dat haalde vorige week het nieuws toen bekend werd dat Indiase filmproducenten deze firma onder de arm nemen om websites die hun films illegaal aanbieden offline te halen.

Koekje van eigen deeg
In een interview met een Australische krant gaf de directeur van Aiplex aan dat ook enkele Amerikaanse filmproducenten van zijn diensten gebruikmaken. Hij zou daarbij niet vies zijn van hacking en DDoS-aanvallen om zijn doel te bereiken.

Als reactie hebben de anonieme leden van het 4Chan-forum het bedrijf Aiplex nu een koekje van eigen deeg gegeven.

Daarnaast was er een aanval op de websites van de Motion Picture Association of America (MPAA), dat juridisch ten strijde trekt tegen illegaal aanbieden van beschermd filmmateriaal, en die van de Recording Industry Association of America (RIAA), dat een tijdje bittorrentgebruikers op de korrel nam.

DDoS-handleiding
De organisatoren van de wraakactie stelden een handleiding op voor een DDoS-aanval (distributed denial of service) en verspreidden deze onder meer via de nieuwssite TorrentFreak. Op afgesproken tijdstippen werden de gewraakte websites met aanvragen bestookt, waardoor ze tijdelijk offline gingen. Momenteel zijn ze weer gewoon in de lucht.

De MPAA was niet bereikbaar voor vragen van onze Australische collega’s. Maar zij wisten wel een reactie van Aiplex-manager Girish Kumar te bemachtigen. In een e-mail aan de torrentsite BitSnoop ontkent Kumar dat hij met zijn bedrijf de wet overtreedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business