Nieuws

Extra beveiliging voor Google-accounts

Google introduceert een nieuwe aanmeldprocedure voor Google-accounts en maakt daarmee zijn diensten aanzienlijk veiliger. Aanmelden gaat binnenkort in twee stappen.

Beveiliging is maar zo sterk als de zwakste schakel in het proces, en vaak is dat de gebruiker zelf. Als die gebruiker een doodeenvoudig wachtwoord kiest om toegang te krijgen tot zijn account en alle bijhorende gegevens, is alle andere beveiliging voor niets.

Om dat probleem op te lossen, komt Google nu met een aanmeldproces dat in twee stappen verloopt. De tweede beveiligingslaag is een numerieke code die een gebruiker moet ingeven nadat hij voorbij het eerste aanmeldscherm is. Die code verandert en is uniek voor elke aanmelding.

Code naar je telefoon
Google verstuurt die code naar je mobiele telefoon – via een sms, of een smartphone-applicatie. Gebruikers moeten dus in het instellingenmenu van hun Google-account een mobiel nummer ingeven en autoriseren.

[related_article id=”158901″]

Je kunt deze extra beveiliging altijd en overal actief houden, of ervoor kiezen om specifieke computers eenmalig goed te keuren met zo’n beveiligingscode. Bijvoorbeeld je thuiscomputer en je werkcomputer.

In eerste instantie zal Google deze ‘tweestappenverificatie’ uitrollen voor gebruikers van Google Apps, maar op termijn zullen alle Google-gebruikers hun account moeten verifiëren met hun mobiele telefoon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business