Nieuws

Brochure voor studenten over softwarepiraterij

De Business Software Alliance (BSA) maakt een brochure voor studenten en startende ondernemers die hen inlicht over de risico’s van illegaal softwaregebruik.

De brochure richt zich op het middelbaar beroepsonderwijs en startende ondernemingen die, zo zegt de BSA, vaak vergeten dat betrouwbare en legale software een onderdeel is van het succes van het bedrijf. Daarnaast kunnen illegale programma’s virussen en malware bevatten en kan het gebruik ervan leiden tot hoge boetes.

Volgens de BSA was in Nederland en België in 2009 respectievelijk 28 en 25 procent van de software illegaal.

Mentaliteit veranderen
De vertegenwoordiger van de software-industrie zegt dat bedrijven moeten beseffen dat ook zij zich zouden storen aan iemand die er met hun intellectueel eigendom of idee vandoor gaat. Wat de studenten betreft, gaat het om "een bepaalde houding".

“Het opgroeien met gratis gekopieerde muziek en software van vrienden op school kan leiden tot het inzicht dat het ‘normaal’ is om illegale software te gebruiken”, zegt Jacco Brand, voorzitter van de BSA in Nederland. “De BSA wil deze mentaliteit van jonge mensen veranderen door ze bewust te maken van de risico’s die softwarepiraterij met zich meebrengt. De brochure is een belangrijk middel om dit doel te bereiken.”

Dit brochure is hier te downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business