Nieuws

Microsoft rolt Zune-diensten uit

Met de lancering van de eerste Phone 7-smartphones in het verschiet, rolt Windows zijn Zune-multimediaplatform internationaal uit. Al zijn niet alle mogelijkheden overal beschikbaar.

Nederlanders en Belgen zullen binnenkort video’s kunnen huren via de website Zune.net en de Zune-software. Of we die video’s ooit kunnen kopen, is nog afwachten. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland zal dat wel kunnen.

Je aangekochte films kun je afspelen op je computer en binnenkort ook met een Phone 7-toestel. Video’s huren via de Zune-dienst kon in België en Nederland eerder al dankzij de integratie met het Xbox Live-platform van Microsofts spelconsole.

[related_article id=”161452″]

Geen muziek kopen of streamen
Wat muziek betreft blijven we ook met lege handen. Mp3’s kopen kan enkel in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Gebruikers in deze landen, met uitzondering van Duitsland, kunnen ook voor een abonnementsvorm kiezen, de zogenaamde Zune Pass. In ruil voor tien euro per maand mogen ze onbeperkt muziek streamen.

Microsoft lanceerde in 2006 de eerste Zune-mediaspeler voor de Amerikaanse markt. Samen met de Zune-winkel moesten de mediaspelers een tegenwicht vormen voor het gigantische succes van de iPod van Apple en de online muziekwinkel iTunes.

Phone 7
Ondanks meerdere aankondigingen is er echter nooit een Zune-speler in Europa gelanceerd. Nu de smartphones met Phone 7 (de gedoodverfde iPhone-tegenhanger) bijna in de winkels liggen, maakt Microsoft zijn Zune-mediawinkel al in Europa beschikbaar.

Versie 4.7 van de Zune-software zal ingezet worden om Windows Phone 7-toestellen met een computer te synchroniseren, zoals iTunes dat voor de iPhone doet. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business