Nieuws

Mobistar en Base naar Grondwettelijk Hof

Ook Mobistar en Base tekenen beroep aan bij het Grondwettelijk Hof. Ze protesteren tegen een recent goedgekeurde wet die stelt dat ze toch moeten betalen voor de verlenging van hun mobiele-telefonielicenties tot 2015. Belgacom ging hen vorige maand voor.

De drie operatoren gaan niet akkoord met een aanpassing van voorwaarden voor de verlenging van de licenties van de oude generatie (2G). De drie operatoren vragen nu de annulering van die aanpassingen.

Vijf jaar beloofd
In 2005 werden de voorwaarden voor de in 1995 toegekende licenties herbekeken. Die lopen dit jaar af, maar er werd toen een kosteloze verlenging van vijf jaar beloofd. Indien men hier op terug wou komen, moesten de operatoren minstens twee jaar voor het verjaren van hun licentie verwittigd worden.

Die datum is echter verstreken, maar toch voerde de regering in maart van dit jaar een wet door zodat er alsnog betaald moet worden. Voor Belgacom komt dat neer op 74 miljoen euro, Mobistar moet 76 miljoen afstaan en Base ongeveer 30 miljoen. Dat meldt l’Echo.

Belgacom en Mobistar haalden vorig jaar al hun gelijk voor het hof van beroep in Brussel, toen ze het koninklijk besluit over die vergoeding hekelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business