Nieuws

4chan valt website Tea Party aan

De website van de Amerikaanse conservatieve Tea Party is deze week volledig onderuitgehaald door leden van het notoire 4chan.

Zwakke punten en kwetsbaarheden aan de website teaparty.org zorgen ervoor dat surfers die dinsdag terechtkwamen op de fotosectie van de website werden omgeleid naar vuiligheid en choquerende sites.

Het is echter onduidelijk welke kwetsbaarheden werden uitgebuit in de aanval en of die lekken ondertussen gedicht zijn. Schermafdrukken van de aanval zijn te vinden op BoingBoing (NSFW).

Aanvallen breiden uit
De aanval sluit aan bij eerdere acties van 4chan: leden van het populaire webforum voeren al een tijdje DDoS-aanvallen uit op websites van de entertainmentindustrie, als reactie op de gerechtelijke stappen die zij onderneemt tegen The Pirate Bay.

‘Operation: Payback is a bitch’ begon afgelopen weekend met een aanval op Airplex, een Indiaas bedrijf dat in dienst van Bollywoodstudio’s aanvallen uitvoert op de torrentwebsites zoals The Pirate Bay – als deze niet reageren op het verzoek om films te verwijderen, tenminste.

De aanvallen van 4chan hebben zich ondertussen uitgebreid naar websites die onderhouden worden door de MPAA (Amerikaanse filmbranche) en de RIAA (muziekbranche). Ook het Britse ACS:Law blijft niet ongestraft.

Eerder in de clinch
Het is moeilijk twee bevolkingsgroepen te vinden die meer contrasteren dan fans van het anarchistische forum 4chan en leden van de conservatieve, godvrezende Tea Party. Het mag dus geen wonder heten dat beide groepen al eerder met elkaar in de clinch gingen.

De Oregon Tea Party maakte onlangs de fout de ‘We are legion’-slogan officieel te gebruiken. De slogan behoort toe aan Anonymous, de anti-Scientologybeweging die ontstond op 4chan.

Als antwoord hackte 4chan de Facebookpagina van de Tea Party, en publiceerde er schokkende en beledigende foto’s en afbeeldingen. Alleen toen de conservatieve partij beloofde te stoppen met het gebruik van de slogan, stopten de aanvallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business